Tin-Mar

Οι Περιπέτειες του Tενεκεδένιου Μάριου στη χώρα του Πότε-Πότε!


Click-and-Drag to navigate around the world. Use the +/- signs to zoom in/out
There are more photos in each location, zoom in to see them all.
Powered by Panoramio

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2005

Ταξίδι στη Σόφια

Επέστρεψα χτες το βράδυ από το ταξίδι στη Σόφια και μπορώ να πω πως στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!
Μαζευτήκαμε συνολικά 14 άτομα, άλλα επειδή μια κοπέλα δεν μπόρεσε να αλλάξει τα ρεπό της γίναμε 13.

Ξεκινήσαμε Παρασκευή πρώι στις 7:00 και ταξιδεύαμε σε ένα τρένο όλο δικό μας, οπότε απλωθήκαμε στα κουπέ και κοιμηθήκαμε. Από την διαδρομή δεν κατάλαβα τίποτα, ξύπνησα μόνο στα σύνορα και μετά όταν φτάσαμε στη Σόφια. Στα σύνορα είχαμε το μοναδικό πρόβλημα της εκδρομής, όταν μια κοπέλα που είχε Μολδαβικό διαβατήριο δεν ήξερε ότι έπρεπε να βγάλει Βίζα και δεν της επέτρεψαν να περάσει τα σύνορα και αναγκάστηκε να γυρίσει Θεσσαλονίκη. Οπότε οι αριθμοί μας μειώθηκαν πάλι στο τελικό νούμερο 12-2 άντρες και 10 γυναίκες.

To art-hostel που μείναμε το βρήκαμε εύκολα και ήταν πολύ καλό, ενδιαφέρον και πολύχρωμο. Είχε λίγο κρύο στην αρχή αλλά μας έδωσαν 2 αερόθερμα και στο τέλος σκάσαμε!


Στο χωλ του hostel |Στο δωμάτιο του hostel


Πρωινό στο Lounge του hostel | Διακόσμηση στο Lounge

Το μεσημέρι φάγαμε σε ένα πολύ ωραίο εστιατόριο, που σε αντίστοιχο στην Ελλάδα θα πληρώναμε 15-20 Ευρώ το άτομο. Εκεί φάγαμε σαλάτα, κυρίως, επιδόρπιο και ποτό με ...4 Ευρώ !!!! Όχι, ψέματα, για την ακρίβεια ήταν 3,90 Ευρώ το άτομο!


Στο εστιατόριο

Μετά εγώ και η Ευσταθία πήγαμε στην πρεμιέρα, που τελικά δεν ήταν ανοιχτή για το κοινό, και περιμέναμε από έξω ενώ πέρασαν από μπροστά μας όλη η κοσμική ζωή της Βουλγαρίας- γνωρίσαμε ένα μικρό κοριτσάκι που ο πατέρας της ήταν Έλληνας και μας εξηγούσε το ποιόν του καθενός. Το κυριότερο είναι πως ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ, και χάρηκε το μικρό παιδί που κρύβω μέσα μου και όλο προσπαθεί να καταλάβει το νου μου, με μεγάλη επιτυχία τελευταία! Μάλιστα πήραμε 2 αλλά μόνο από τον Βούλγαρο, δεν καταφέραμε από τον σκηνοθέτη.


Η πρεμιέρα του Harry Potter

Ο πρωταγωνιστής Stanislav Ianevski υπογράφει αυτόγραφα | Το αυτόγραφο που πήρα

Σάββατο πρωί κάναμε το γύρο της πόλης, είδαμε όλα τα αξιοθέατα και μετά πήγαμε για ψώνια. Η πόλη είναι πολύ ωραία και πιστεύω ακράδαντα ότι άν είχαν τα λεφτά που πήραμε εμείς από την Ευρώπη, θα μας είχαν ξεπεράσει προ πολλού! Θυμίζει πολύ δυτική Ευρώπη, αλλά στο πιο παραμελλημένο λόγω έλλειψης χρημάτων. Η αγορά δεν ήταν ιδιαίτερα πιο φτηνή, οι "μάρκες" είχαν πάνω κάτω την ίδια τιμή. Φτηνή ήταν η διασκέδαση, το φαγητό και τα CD-πήρα 3 καινούρια με 10 Ευρώ. Γενικά δεν καιγόμουν για ψώνια, ίσως να μην το έψαξα και πολύ. Το μεσημέρι φάγαμε στο Happy Bar and Grill, μαγαζί σε στύλ TGI Friday's και Applebee's. Το όνομα του μαγαζιού δικαιολογείται από την παρουσία σερβιτόρων που φορούσαν σούπερ-μίνι και σανδάλια...πως να μην σου ανοίξει η όρεξη μετά!:-) Πληρώσαμε άλλα 4,5 Ευρώ.


Ο Ιερός Ναός του Αλεξάντερ Νέβσκι | Η Προεδρική Κατοικία

Στη Σόφια η Ελληνική επιχειρηματική παρουσία είναι ιδιαίτερα έντονη: Alpha Bank, Εμπορική, Πειραιώς, Eurobank, Γερμανός, Πλαίσιο, Multirama και τέλος Goody's-που ήταν άδεια και πανάκριβα μπροστά στα κανονικά εστιατόρια - 2 Ευρώ ένα σάντουιτς.

Το βράδυ κάποιοι συνέχισαν τα ψώνια, μερικόι προσπάθησαν να πάνε να δουν το Harry Potter, αλλά δεν βρήκαν εισητήρια και μετά όλοι μαζί πήγαμε σε ένα μπαράκι- 2,5-3 Ευρώ το ποτό.

Κυριακή πρωί πήγαμε στη μεγαλύτερη εκκλησία της Σόφιας και παρακολουθήσαμε για ένα μισάωρο τη λειτουργία, στα βουλγάρικα με χορωδία, ήταν πολύ διαφορετικό, αλλά γνώριμο, στο σύνολο πολύ απολαυστικό. Στη συνέχεια πήγαμε στην Εθνική Πινακοθήκη και την Πινακοθήκη Ξένης Τέχνης...δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, τα είδαμε και λίγο βιαστικά γιατί το απόγευμα φεύγαμε και είχαμε φαγητό και πακετάρισμα. Πάντως η κοπέλα μου που είναι καλλιτέχνης ενθουσιάστηκε με έναν όροφο, που δυστυχώς είδαμε πιο βιαστικά από όλους. Γενικά όμως ήταν λίγο φτηνιάρικα : Χαρακτηριστικά στο δεύτερο μουσείο είχε από έξω διαφήμιση για έκθεση Ζορζ Μπράκ και ανακαλύψαμε μετά ότι επρόκειτο μόνο...για έναν πίνακα του!

Σε γενικές γραμμές αξίζει ένα ταξίδι στη Σόφια, αλλά όχι για περισσότερο από ένα Σαββατοκύριακο γιατί δεν έχει να δεις και πάρα πολλά πράγματα. Το συνολίκο κόστος βγήκε τελικά στα 31 Ευρώ γιατί το hostel είχε τελικά 8 Ευρώ αντί για 10 και επειδή είμασταν γκρουπ έπεσε στα 7 Ευρώ τη βραδιά με πρωινό.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να πάτε!